BO ŻYCIE JEST PLANEM – „FOR GRACE”

Życie Curtisa Duffy’ego choć nie miałoby szansy stać się kanwą hollywoodzkiego filmu to z pewnością zasługiwałoby na Oskara. W cieniu rodzinnego dramatu rodzi się bowiem historia bohatera „For Grace” – chłopaka z sąsiedztwa, który pomimo swojego młodego wieku w kulinarnym świecie osiąga wszystko – uznanie, podziw i szacunek. 

Samodyscyplina, wytrwałość, skromność i wdzięczność (Grace) to przepis na sukces jednego z najbardziej utalentowanych kucharzy na świecie. Nie ma tu miejsca na pychę czy nadmierną radość z sukcesów – pozostaje ciężka praca, a jej rezultatem i świadectwem są kolejne osiągnięcia przybliżające Curtisa do spełnienia największego marzenia życia.

Restauracja „Grace” powstaje w grudniu 2012 roku jako ukoronowanie lat wyrzeczeń i nadludzkiego wysiłku, którego wymagała praca u boku najwybitniejszych szefów kuchni. Po niecałym roku działalności otrzymuje dwie gwiazdki w prestiżowym przewodniku kulinarnym Michelin. Ten wielki sukces ma jednak gorzki smak. „For Grace” bowiem to także opowieść o trudnym dorastaniu, utraconych więziach rodzinnych i ciężkich, życiowych wyborach.

Ile warto lub ile trzeba poświęcić by stać się najlepszym?


Zgodnie ze zwyczajem, o godzinie 15:00 czasu lokalnego, inspektorzy Michelin informują właścicieli o przyznanych im gwiazdkach Michelin.

11 listopada 2014 roku, Curtis Duffy odbiera telefon z najlepszą z możliwych wiadomości – jego restauracja po dwóch latach działalności otrzymuje najwyższe możliwe wyróżnienie – trzecią gwiazdkę. Status ten utrzymuje do dziś.

Film „For Grace” z polskimi napisami obejrzysz TUTAJ oraz na platformie Netflix

Strona internetowa restauracji: KLIK

Instagram Curtisa Duffy’ego : KLIK 

 

eatandlove