NIEZWYKLE APETYCZNA SAŁATKA Z SEREM BLUE

Nie wiem czy zdarzyło Wam się zjeść kiedyś coś tak dobrego, że po głowie chodziła wciąż ta sama myśl „Chce tego więcej”? Tej sałatki spróbowałam po raz pierwszy w jednej z warszawskich restauracji i choć niespecjalnie przepadam  za serem Blue – ona i tak podbiła moje serce. Od tego czasu przyrządzam ją w domu i przyznam szczerze – nie znam prostszego przepisu na tak niezwykle apetyczne danie. Idealnie pasuje do półwytrawnego białego wina  

 To co? Pomysł na wieczór? 

 


SKŁADNIKI


roszponka lub rukola
ser Blue
orzechy włoskie (lekko podprażone na patelni)
oliwki czarne
granat

Dressing:
cytryna
miód
musztarda
olej
sól, pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


Wszystkie składniki wyłożyć na talerz. Przygotować dressing: pół łyżeczki soku z cytryny, musztardy i miodu wymieszać ze sobą. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Następnie pomału dolewać olej (ok. pół łyżki).Dressing powinien mieć lekko słodkawy smak.

Na koniec polać sałatkę sosem.

Smacznego! 😊

eatandlove